Промиване на Злато

Вземане на проби за самородно злато-обяснение

Сподели с приятел!

Колеги ,ето ви един прост начин и как се взимат проби от дадени участаци покрай реката.Надявам се даа ви бъде полезно и да имате успех."Който търси намира"
Стъпка 1.


След като намерите дадено място напълвате със чакъл във лигенчето ,но внимавате да не е пълно чак до горе.Порасчиствате малко горния слой и тогава взимате проба.

Стъпка 2.

Потапяте лигенчетоо във водата за да се намокри съдържанието.

Стъпка 3.

След това разбърквате съдаржанието във лигенчето което е под водата.По този начин калта и тинята ще се отмият , а ако има злато,тъй като е тежак метал той ще отидее на дъното на самото лигенче.

Стъпка 4.

Започвате със леко въртеливо движение да движите лигенчето за да може тежките метали и ако има златинки да отидат на дъното на лигенчето.

Стъпка 5.

Със раката махате голямите скали и камани които са исплували отгоре на лигенчето.Не се притеснявайте ,ако има злато или златинки те са отишли най отдолуу на лигенчето.

Стъпка 6.

Накланяте лигенчето като се стремите половината да бъде във водата и започвате напред и назад да го местите ,такаа по този начин леките частици ще се отмият.Това нещо го правете периодично,като от време на време обърнете лигечнчето и със въртеливо движение размествайте самия слой във лигенчето като по този начин тежките частици отиват на дъното и няма да се отмият.

Стъпка 7.

След като е останал накрая черния пясък(Магнетита)вече започвате много внимателно да отмивате със движение напред и назад потопеното лигенче.От време на време го обръщате и пак със въртеливо движения въртите лигенчето за да може тежкото съдаржание да отиде на дъното.

Стъпка 8.

Виждате вече съдаржанието на злато между магнетита.Искам да ви предупредя докато е мокро и примесено със магнетита да не ползвате магнит, защото по леките златинки се полепват по магнетита.Просто исчакайте да исъхне и тогава вече можее със магнита да оберете магнетита.Това което остане със златото или златинките ,слагате на един бял лист и със леко подухване със химикалка одухвате лекия пясък и остава чистото злато.По съдаржанието на златото във дадено лигенче при пробите може да установите къкво съдаржание и концентрация на злато има във дадения район от където сте взели пробите.

Стъпка 9

Стъпка 10.

Другия метод на събиране на златинките е със пласмасово шишенце което виждате на снимката.Незабравяйте че може и във шишенцето със златинките да отиде част от магнетита.След това спазвате написаното по горе ,но след като исъхне.

Стъпка 11.

И накрая ето ви основните неща за едни проби по реката които трябва да имате.Пожелавам успех на всеки който реши да се занимава със това хоби.




Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.